Gebruikshandleiding

Diamond FX schmink is water gebaseerd en direct te gebruiken. Om de schmink te “activeren” is niet veel water nodig. Hoe minder water u gebruikt des te mooier het op de huid komt.

Spons

Knip de spons doormidden. Met de halve spons kunt u 2 kleuren gebruiken om te schminken. (De linker en rechter helft van het vlakke gedeelte. De rug (bolle gedeelte van de spons) kunt u gebruiken om de kleuren te blenden. Maak het puntje van de spons nat en knijp deze goed uit zodat de spons licht vochtig is. (Maak nooit het potje met schmink nat maar alleen het materiaal die u gebruikt om te schminken.) U vult de spons met schmink door de spons met een draaiende beweging in het potje schmink te draaien. Na 15 tot 20 keer te draaien zult u zien dat de schmink goed is opgenomen in de spons. Met dezelfde draaiende beweging kunt u de schmink aanbrengen op de huid. Laat na gebruik van de spons deze niet in het potje schmink liggen.

Penseel

Bij het gebruik van een penseel maakt u de penseel nat en veegt u het overtollige water af door middel van een doekje of keukenrol. Roteer de penseel in het potje met schmink zodat deze goed gevuld is met schmink. Plaats de penseel recht op de huid en creëer uw creatie. Laat ook de penseel nooit in het schmink potje liggen of in het glas water staan.

Afschminken

Om de schmink te verwijderen gebruikt u lauw water en zeep of een baby doekje zonder alcohol. Omdat Diamond FX schmink een hoog pigment gehalte heeft kan het zijn dat sommige kleuren niet direct van de huid te verwijderen zijn en dat er nog resten van schmink kunnen achter blijven. Boen nooit de huid om de kleuren te verwijderen. Deze zullen na een aantal uur en nogmaals wassen alsnog van de huid te verwijderen zijn. (bij gebruik van alcohol doekjes of warm water zullen de poriën van de huid open gaan staan en het pigment de huid intrekken waardoor het lastiger is deze te verwijderen.)

Veiligheid en hygiëne

Zorg altijd dat u veilig en hygiënisch te werk gaat. Gebruik voor elk persoon schone sponsen en penselen. Maak bijvoorbeeld gebruik van Beauty So Clean; deze maken uw sponsen en penselen 100% bacteriën vrij in enkelen seconden.
Zorg dat u de schmink ook weer droog opbergt. Als u de schmink nat opbergt kunnen bacteriën de kans krijgen te groeien in de schmink wat irritaties kan veroorzaken bij vervolg gebruik.
Mocht er een irritatie op de huid ontstaan stop dan met het gebruik van de schmink.
Gebruik de schmink nooit te lang bij gebruik van de ogen en mond. Dit zijn gevoelige delen van de huid.
Meng Diamond FX schmink niet met andere merken schmink, dit kan een negatief effect hebben op de werking van de schmink.